Detaljerede oplysninger om børnemadsprodukter findes på medlemsvirksomhedernes hjemmeside. Her følger en teknisk beskrivelse af fremstillingen af forskellige typer af børnemad.

Modermælkserstatning

Modermælkserstatning fremstilles som pulver og som drikkeklare UHT-varmebehandlede langtidsholdbare produkter.

Ved fremstilling af modermælkserstatning i pulverform anvendes skummetmælk, fløde, mælkeproteiner, laktose og vegetabilske olier. Blandingen pasteuriseres, homogeniseres og spraytørres, hvorefter der tilsættes vitaminer og visse mineraler. Pulveret pakkes i folieposer eller dåser i en beskyttende atmosfære for at bevare kvalitet og smag bedst muligt.

Ved fremstilling af drikkeklare produkter blandes skummemælk, fløde og vegetabilsk olie, der homogeniseres. Laktose og mælkeproteiner (tørre råvarer) blandes op med vand. Alle ingredienserne blandes, og vitaminer og mineraler tilsættes, inden blandingen UHT-varmebehandles, homogeniseres og pakkes aseptisk.

Grød

Grødprodukter fremstilles oftest som pulver. De fleste grødprodukter i pulverform er fremstillet på basis af mælkepulver, vegetabilsk olie og tilsat forskellige korn- og grynsorter samt forskellige frugter og grøntsager. Disse ingredienser er afhængige af produktet. Råvarerne blandes og tørres, og der tilsættes eventuelt vitaminer og mineraler.

Pulveret fyldes i folieposer i beskyttende atmosfære for at bevare kvalitet og smag bedst muligt.

Børnemad på glas

Børnemad på glas findes eksempelvis som frugtmos, grøntsagsmos og middagsretter.

Råvarerne skylles og rengøres og udskæres i passende stykker. Ingredienserne koges, og det færdige produkt fyldes på glas, og låget sættes på.